LEDIGE JOB

 

POLITISK KONSULENT

Vil du være en afgørende del af Danmarksdemokraternes politiske arbejde, og har du en politisk rådgiver i maven? Har du en samfundsfaglig baggrund, eller er du måske kommunikationsfaglig med et stærkt politisk kompas? Så skal du læse videre her.

Danmarksdemokraterne er et nystartet parti og fik ved folketingsvalget i 2022 femte flest stemmer. Det er et resultat, vi er stolte af, og som vi har ambitionen om at gøre endnu bedre til næste valg. Her spiller den politiske afdeling en nøglerolle.

Arbejdsopgaverne for den politiske konsulent vil centrere sig om at betjene folketingsmedlemmerne i deres daglige politiske arbejde og kommer blandt andet til at omfatte:

 • Politisk sparring med og rådgivning af folketingsgruppen i forbindelse med politiske forhandlinger
 • Assistance ved behandling af lovforslag og beslutningsforslag 
 • Tovholder på politiske udspil
 • Ansvar for kontakt med organisationerne på dit fagområde
 • Tæt samarbejde med Danmarksdemokraternes pressetjeneste og kreative-afdeling.
OM DIG

Den ideelle kandidat er en dygtig generalist, der også har evnen til at dykke dybere ned i det område, som du får ansvaret for. Du har måske erfaring fra Christiansborg, de politiske organisationer eller embedsværket, så du ved, hvordan du støber kuglerne til solide politiske budskaber, der kan drive Danmarksdemokraterne fremad. Du kan arbejde selvstændigt, og du trives i et arbejdsmiljø med højt tempo.

OM OS

Danmarksdemokraterne har et godt og uformelt arbejdsklima med godt humør og højt til loftet, og den politiske afdeling har et tæt sammenspil med vores øvrige afdelinger på Christiansborg. Vi prioriterer et udviklende arbejdsmiljø, hvor du kan udvikle dig personligt såvel som fagligt.

Du vil opleve, at du får mulighed for at deltage indgående i planlægningen af politikudviklingen, ligesom du vil komme helt tæt på de politiske forhandlinger, der har betydning for det danske samfund.

Send din ansøgning hurtigst muligt og senest den 20. september 2023 til Rune Slot på [email protected]. Vi holder samtaler løbende. Tiltrædelse hurtigst muligt.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du ligeledes velkommen til at skrive eller ringe til politisk chef Rune Slot Andreasen på 6162 4499.

 

STUDENT TIL POLITISK AFDELING

Danmarksdemokraterne på Christiansborg søger en dygtig student til vores politiske afdeling, der kan understøtte både konsulenternes og folketingsmedlemmernes daglige arbejde.

Som student hos Danmarksdemokraterne vil du komme til at arbejde tæt sammen med både folketingsmedlemmer og ansatte, og du vil blandt andet få ansvar for at understøtte partiets folketingsmedlemmer i deres parlamentariske arbejde og fremme partiets politiske mærkesager. I den forbindelse vil du komme til at:

 • Udarbejde baggrundsmateriale til det parlamentariske arbejde, interviews og debatter
 • Lave research på politikområder
 • Besvare borgerhenvendelser på partiets vegne
 • Levere bidrag til politiske udspil
 • Skrive debatindlæg

…Og meget mere, som vi aftaler i fællesskab. For os er det vigtigt, at du får mulighed for at udvikle dine kompetencer og præge din studentertid i den retning, du ønsker. Udover en spændende hverdag på Christiansborg med alsidige arbejdsopgaver, får du mulighed for at opbygge kompetencer, indsigt og netværk på en helt særlig arbejdsplads, som vil gavne dig senere i din karriere.

De praktiske rammer omkring jobbet såsom arbejdstid og løn sker efter nærmere aftale. Vi forestiller os en ugentlig arbejdstid på ca. 15-20 timer.

OM DIG

Vi lægger vægt på, at du er ansvarsbevidst og går til alle opgaver – store som små – på en tillidsfuld måde. Vi forventer, at du har en interesse og forståelse for politik og er i gang med en videregående samfundsfaglig uddannelse. Samtidig er det vigtigt, at du er i stand til at sætte dig ind i forskellige områder og omsætte komplekse emner til simple budskaber. I den forbindelse er det vigtigt, at du formulerer dig fejlfrit på skrift.

OM OS

Vi har et uformelt arbejdsklima, hvor vi lægger stor vægt på at mødes på tværs og komme hinanden ved i hverdagen. Humøret er højt og ambitionerne ligeså. Derfor er det vigtigt, at du trives med at arbejde selvstændigt, men også er i stand til at samarbejde med vores andre faggrupper og dine kolleger i politisk afdeling.

Send din ansøgning og CV til souschef for politisk afdeling, Robert Matlok, på [email protected] senest den 20. september 2023. Vi indkalder til samtaler løbende.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du ligeledes velkommen til at skrive eller ringe til souschef for politisk afdeling, Robert Matlok, på [email protected] eller tlf. 61 62 32 84.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 
 

PRAKTIKANT TIL PRESSETJENESTEN

Drømmer du om at komme helt tæt på magten på Christiansborg? Og synes du, at politisk kommunikation er vildt spændende? Så er det måske noget for dig at blive praktikant i Danmarksdemokraterne pressetjeneste.

Vi leder efter en praktikant, der kan være med til at få Danmarksdemokraterne til at stå knivskarpt i pressen og på sociale medier. Som ikke er bange for at kaste sig ud i nye ting, og som ikke holder sig tilbage, når der skal udvikles nye idéer.

Som praktikant vil du få et væld af unikke oplevelser og komme til at prøve kræfter med en helt masse forskellige opgaver. Og bare rolig – du får selvfølgelig rig mulighed for at påvirke dit praktikforløb, så det passer allerbedst til dig. Men du kan godt forvente at få mulighed for at prøve kræfter med følgende:

 • Sælge historier ind til pressen
 • Skrive debatindlæg og nyhedsbreve
 • Udarbejde opslag til vores sociale medier
 • Rådgive vores folketingsgruppe i det daglige
 • Være med til at udarbejde kampagner
OM DIG

Vi håber, at du har fingeren på pulsen, politisk tæft og trives med ikke altid at vide, hvad dagen bringer – for sådan er hverdagen i dansk politik. Vi håber, at du har masser af idéer og lyst til at kaste dig ud i alt muligt, du ikke har prøvet før.

Og så håber vi, at du er i gang med en bachelor- eller kandidatuddannelse i fx retorik, kommunikation, journalistik eller noget samfundsvidenskabeligt.

OM OS

Vi holder til i Provianthuset på Christiansborg. Du får plads i vores pressetjeneste – og herfra kommer du ikke til at have langt til hverken formanden, resten af folketingsgruppen og dine kollegaer i sekretariatet og organisationen.

Hos os er tonen uformel – og selvom tempoet er højt, og det nogle gange går stærkt, så sætter vi det gode kollegaskab højt. Som praktikant hos os bliver din læringskurve uden tvivl stejl – men derfor vil der selvfølgelig altid være plads til at spørge om hjælp. Vi går meget op i, at du får et godt og lærerigt praktikforløb, og vi glæder os til at kunne give dig nogle praktiske erfaringer, som du ikke får på et almindeligt semester på studiet.

DET PRAKTISKE
 • Det er påkrævet, at du får merit fra dit uddannelsessted.
 • Praktikken er ulønnet, men du får en erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden.
 • Den ugentlige arbejdstid er 37 timer – selvfølgelig med fleksibilitet i forbindelse med eksamener.
 • Praktikperioden løber fra 1. februar 2024 til 31. juli 2024. Medmindre vi aftaler andet.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte pressechef Emil Winckler på 61 62 38 26.

Send din ansøgning og dit CV til pressechef Emil Winckler på [email protected]

Vi afholder samtaler løbende, så tøv ikke med at sende din ansøgning afsted.

 
 

PRAKTIKANT TIL POLITISK AFDELING

Vil du være med i maskinrummet, når Danmarksdemokraterne som et nyt parti skal slå rødder på Christiansborg?  

Danmarksdemokraterne søger lige nu en dygtig og idérig praktikant til vores politiske afdeling i forårssemestret 2023, som vil være med til at skabe politik, som gør en forskel for danskerne, som vi er flest.

Som praktikant vil du få et væld af unikke opgaver. Du vil blive ansvarlig for at hjælpe vores folketingsmedlemmer i deres daglige arbejde fx ved at lave baggrundsmateriale til det parlamentariske arbejde, forberedelse til politiske debatter og interviews, men også få mulighed for at præge retningen for partiet med bidrag til politiske udspil og indlæg i medierne. Samtidig kommer du til at gå i dybden med de politiske sager, der fylder allermest i danskernes hverdag og mediebilledet netop nu.

I Danmarksdemokraterne vægter vi din læring og udvikling højt, og du vil udover en spændende hverdag på Christiansborg få kompetencer, indsigt og netværk fra en helt særlig politisk arbejdsplads, som vil gavne dig senere i din karriere.

OM DIG

Vi forventer, at du er i stand til at drive opgaver i mål i en travl og omskiftelig hverdag, har en god politisk forståelse og evnen til at arbejde analytisk. Du er i gang med en samfundsfaglig uddannelse, hvor du er ved at afslutte din bachelor eller er i gang med din kandidat.

Vi lægger vægt på, at du kan formulere dig fejlfrit på skrift og formår at omsætte kompliceret stof til letforståelige budskaber. Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring fra en politisk arbejdsplads, men det er ikke et krav.

OM OS

Vi har et uformelt arbejdsklima, hvor vi lægger stor vægt på at mødes på tværs og komme hinanden ved i hverdagen. Humøret er højt og ambitionerne ligeså. Derfor er det vigtigt, at du trives med at arbejde selvstændigt, men også er i stand til at samarbejde med vores andre faggrupper og dine kolleger i politisk afdeling.

DET PRAKTISKE
 • Praktikforløbet skal kunne meritoverføres til en relevant videregående uddannelse.
 • Praktikken er ulønnet, men du får en erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden.
 • Den ugentlige arbejdstid er 37 timer – selvfølgelig med fleksibilitet i forbindelse med eksamener.
 • Praktikperioden løber fra 1. februar 2024 til 31. juli 2024. Men praktikforløbet aftales individuelt med dig, så vi sikrer, at det lever op til din gældende studieordning.

Send din ansøgning og CV til politisk konsulent Anders Møller på [email protected]. Samtaler vil blive afholdt løbende.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at skrive eller ringe til politisk konsulent Anders Møller på [email protected] eller tlf. 6162 5007.

Vi glæder os til at høre fra dig.