LEDIGE JOB

 

PRAKTIKANT TIL PRESSETJENESTEN

Drømmer du om at komme helt tæt på magten på Christiansborg? Og synes du, at politisk kommunikation er vildt spændende? Så er det måske noget for dig at blive praktikant i Danmarksdemokraterne pressetjeneste.

Vi leder efter en praktikant, der kan være med til at få Danmarksdemokraterne til at stå knivskarpt i pressen og på sociale medier. Som ikke er bange for at kaste sig ud i nye ting, og som ikke holder sig tilbage, når der skal udvikles nye idéer.

Som praktikant vil du få et væld af unikke oplevelser og komme til at prøve kræfter med en helt masse forskellige opgaver. Og bare rolig – du får selvfølgelig rig mulighed for at påvirke dit praktikforløb, så det passer allerbedst til dig. Men du kan godt forvente at få mulighed for at prøve kræfter med følgende:

 • Sælge historier ind til pressen
 • Skrive debatindlæg og nyhedsbreve
 • Udarbejde opslag til vores sociale medier
 • Rådgive vores folketingsgruppe i det daglige
 • Være med til at udarbejde kampagner
OM DIG

Vi håber, at du har fingeren på pulsen, politisk tæft og trives med ikke altid at vide, hvad dagen bringer – for sådan er hverdagen i dansk politik. Vi håber, at du har masser af idéer og lyst til at kaste dig ud i alt muligt, du ikke har prøvet før.

Og så håber vi, at du er i gang med en bachelor- eller kandidatuddannelse i fx retorik, kommunikation, journalistik eller noget samfundsvidenskabeligt.

OM OS

Vi holder til i Provianthuset på Christiansborg. Du får plads i vores pressetjeneste – og herfra kommer du ikke til at have langt til hverken formanden, resten af folketingsgruppen og dine kollegaer i sekretariatet og organisationen.

Hos os er tonen uformel – og selvom tempoet er højt, og det nogle gange går stærkt, så sætter vi det gode kollegaskab højt. Som praktikant hos os bliver din læringskurve uden tvivl stejl – men derfor vil der selvfølgelig altid være plads til at spørge om hjælp. Vi går meget op i, at du får et godt og lærerigt praktikforløb, og vi glæder os til at kunne give dig nogle praktiske erfaringer, som du ikke får på et almindeligt semester på studiet.

DET PRAKTISKE
 • Det er påkrævet, at du får merit fra dit uddannelsessted.
 • Praktikken er ulønnet, men du får en erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden.
 • Den ugentlige arbejdstid er 37 timer – selvfølgelig med fleksibilitet i forbindelse med eksamener.
 • Praktikperioden løber fra 1. februar 2024 til 31. juli 2024. Medmindre vi aftaler andet.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte pressechef Emil Winckler på 61 62 38 26.

Send din ansøgning og dit CV til pressechef Emil Winckler på [email protected]

Vi afholder samtaler løbende, så tøv ikke med at sende din ansøgning afsted.

 
 

PRAKTIKANT TIL POLITISK AFDELING

Vil du være med i maskinrummet, når Danmarksdemokraterne som et nyt parti skal slå rødder på Christiansborg?  

Danmarksdemokraterne søger lige nu en dygtig og idérig praktikant til vores politiske afdeling i forårssemestret 2023, som vil være med til at skabe politik, som gør en forskel for danskerne, som vi er flest.

Som praktikant vil du få et væld af unikke opgaver. Du vil blive ansvarlig for at hjælpe vores folketingsmedlemmer i deres daglige arbejde fx ved at lave baggrundsmateriale til det parlamentariske arbejde, forberedelse til politiske debatter og interviews, men også få mulighed for at præge retningen for partiet med bidrag til politiske udspil og indlæg i medierne. Samtidig kommer du til at gå i dybden med de politiske sager, der fylder allermest i danskernes hverdag og mediebilledet netop nu.

I Danmarksdemokraterne vægter vi din læring og udvikling højt, og du vil udover en spændende hverdag på Christiansborg få kompetencer, indsigt og netværk fra en helt særlig politisk arbejdsplads, som vil gavne dig senere i din karriere.

OM DIG

Vi forventer, at du er i stand til at drive opgaver i mål i en travl og omskiftelig hverdag, har en god politisk forståelse og evnen til at arbejde analytisk. Du er i gang med en samfundsfaglig uddannelse, hvor du er ved at afslutte din bachelor eller er i gang med din kandidat.

Vi lægger vægt på, at du kan formulere dig fejlfrit på skrift og formår at omsætte kompliceret stof til letforståelige budskaber. Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring fra en politisk arbejdsplads, men det er ikke et krav.

OM OS

Vi har et uformelt arbejdsklima, hvor vi lægger stor vægt på at mødes på tværs og komme hinanden ved i hverdagen. Humøret er højt og ambitionerne ligeså. Derfor er det vigtigt, at du trives med at arbejde selvstændigt, men også er i stand til at samarbejde med vores andre faggrupper og dine kolleger i politisk afdeling.

DET PRAKTISKE
 • Praktikforløbet skal kunne meritoverføres til en relevant videregående uddannelse.
 • Praktikken er ulønnet, men du får en erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden.
 • Den ugentlige arbejdstid er 37 timer – selvfølgelig med fleksibilitet i forbindelse med eksamener.
 • Praktikperioden løber fra 1. februar 2024 til 31. juli 2024. Men praktikforløbet aftales individuelt med dig, så vi sikrer, at det lever op til din gældende studieordning.

Send din ansøgning og CV til politisk konsulent Anders Møller på [email protected]. Samtaler vil blive afholdt løbende.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at skrive eller ringe til politisk konsulent Anders Møller på [email protected] eller tlf. 6162 5007.

Vi glæder os til at høre fra dig.